EcoMoto 930×122

accident

munti

ARGEŞUL, VULNERABIL ÎN CAZUL UNUI ACCIDENT AVIATIC

Prefectul Cristian Soare a anunţat astăzi care sunt principalele vulnerabilităţi ale judeţului Argeş din punct de vedere al riscurilor de producere a unui accident aviatic în zona montană.

Citiți și: News ALERT: Accident grav în Argeș, acum!

„Avem cea mai întinsă şi mai înaltă zonă montană din ţară. Una dintre principalele vulnerabilităţi este că nu există acoperire GSM în toate zonele montane. Avem semnal parţial în masivele Leaota şi Piatra Craiului, dar în Făgăraş şi Iezer-Păupuşa sunt zone întinse neacoperite. De aceea le-am cerut tuturor operatorilor de telefonie mobilă să găsească soluţii pentru a mai monta relee.

O altă vulnerabilitate este aceea că traseele rutelor de transport aerian din ţară şi străinătate trec, în marea lor majoritate, prin spaţiul aerian al judeţului nostru. Există, deci, risc de producere a unui accident. De aceea vom face o simulare în această lună în munţi, pentru a vedea cum se intervine în cazul unui accident aviatic.

Citiți și: Argeș: Șofer total inconștient! S-a îmbătat de 1 Mai și a provocat un accident grav

Pe de altă parte, împreună cu Consiliul Judeţean Argeş, vom monta un releu radio pentru staţii de emisie-recepţie, iar pentru fiecare zonă avem planuri clare de intervenţie. Un alt lucru important: comandamentul va fi unic, iar coordonarea îmi va aparţine”, a precizat prefectul Cristian Soare.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3