EcoMoto 930×122

Pitesti

AȘA VA ARĂTA SALA POLIVALENTĂ DIN PITEȘTI (GALERIE FOTO)

Primăria Piteşti are în plan construirea unei Săli Polivalente, în condiţiile în care încercările de preluare a Sălii Sporturilor Trivale de la Direcţia Județeană pentru Sport şi Tineret au eşuat. În plus, potrivit municipalității, construirea unei Săli Polivalente, evaluată la circa 5.000.000 de euro, ar fi mai ieftină decât extinderea şi reabilitarea Sălii Sporturilor.

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

Un colectiv format din şase proiectanţi a realizat deja două variante pentru viitoarea Sală Polivalentă, Sală pe care Primăria vrea să o ridice cu bani europeni.

Prima, agreată cel mai mult de conducerea Primăriei, este o clădire ovoidă, cu un design spectaculos, care pe exterior, păstrând proporțiile, amintește întrucâtva de stadionul Allianz Arena din Munchen, Germania (foto 1 și 2). Aceasta ar avea o suprafaţă construită de 5.122 de mp și o suprafaţă desfăşurată de 15.354 de mp, iar numărul de locuri pentru spectatori ar fi de 5.147. Clădirea ar urma să aibă două niveluri, cu un teren de fotbal cu gazon sintetic la ultimul etaj.

Citiți și: Intervenție surprinzătoare la grădiniță, în Pitești

A doua variantă este reprezentată de o clădire cubică (foto 3), varianta care, însă, nu prea se bucură de susținere din partea edililor Piteștiului.

Viitoarea Sală Polivalentă va fi construită pe un teren de 8.000 de mp al municipalităţii, situat lângă strada Basarabiei, stradă care face legătura între cartierele Craiovei şi Prundu. Dacă va fi nevoie, pentru materializarea proiectului Primăria va mai cumpăra 1.000 mp de la proprietari privaţi. Pe lângă locurile de parcare subterane, există şi posibilitatea construirii unei parcări de suprafaţă.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3