Donaris 930 x 122

ana

ASTĂZI: REGINA ANA, PE ULTIMUL DRUM

Astăzi este zi de doliu național în România cu ocazia funeraliilor Reginei Ana. O serie de ceremonii religioase vor avea loc dimineaţa la Palatul Regal din Capitală, dar şi în Piaţa Palatului, iar sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei va fi dus la Curtea de Argeş pentru slujba de înmormântare.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!
În jurul orei 12 va începe deplasarea de la Arcul de Triumf spre Curtea de Argeş, pe traseul București – Chitila – Găeşti – Topoloveni – Piteşti – Curtea de Argeş. Cortegiul funerar nu se va opri de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localităţi. Iată programul:

-Ora 14:30 – Sosirea la intrarea în parcul Mănăstirii Curtea de Argeş a Familiei Regale române şi a Familiilor Regale străine şi a musafirilor străini.

– Ora 14:45 – Sosirea la intrarea în parcul Mănăstirii Curtea de Argeş a convoiului mortuar.

Citiți și: Doliu! A murit unul dintre cei mai importanți oameni din istoria sportului românesc

– Ora 14:50 – Coborârea sicriului din maşina mortuară, purtat de 8 militari. Sicriul va fi dus la noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală şi aşezat pe catafalc. Aşezarea crucii în spatele sicriului, poziţionarea stindardului şi a coroanei rotunde de flori albe.

– Ora 15 – Slujba de înmormântare oficiată de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, având alături ierarhi şi un sobor de preoţi ortodocşi.

– Ora 15:30 – Purtarea sicriului în noua Catedrală. Vor urma sicriul doar Familia Regală şi soborul de preoţi.

– Ora 15:35 – Ceremonia religioasă a îngropării, cu caracter strict privat. (Foto: romaniaregala.ro)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90