Donaris 930 x 122

vânzare mașini

    Atenție! Au fost introduse noi reguli pentru vânzarea mașinilor

    An nou, reguli noi!

    Citiți și: Schimbări cruciale în vânzarea de mașini. Document obligatoriu!

    În 2022 vânzarea mașinilor se face după noi reguli. Acest lucru a apărut ca urmare a schimbărilor operate în Codul fiscal și Codul de procedură fiscală.

    Astfel, de anul acesta contractul pentru vânzarea mașinilor poate fi încheiat electronic, iar în anumite situații, cei care vor să-și vână mașina nu trebuie să mai aibă certificat de atestare fiscală.

    Dacă la vânzarea maşinilor se foloseşte contractul oficial de vânzare-cumpărare auto, atunci certificatului de atestare fiscală nu mai este necesar.

    De asemenea, și trimiterea documentului către autorități se poate face tot prin mijloace electronice.

    În ceea ce privește semnarea contractului, documentul de vânzare a mașinii va putea fi semnat electronic doar dacă ambele părți au semnătură calificată. În acest scop, conducătorii auto pot folosi un model de formular deja existent în legislație – formularul ITL 054.

    Tot de anul acesta, persoanele care vor să-și vândă mașina au la dispoziţie un model oficial de contract de vânzare-cumpărare auto, pe site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

    Foto descriptiv

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90