EcoMoto 930×122

carne de miel

ATENȚIE! Carne de câine, vândută drept carne de miel

Cu câteva zile înainte de Paște, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranță Alimentelor Giurgiu (DSVSA) atrage atenția consumatorilor în ceea ce privește cel mai căutat produs pentru masa de sărbători.

Citiți și: De necrezut! Cât costă carnea de miel pentru Paştele 2023?

Aceștia trag un semnal de alarmă în rândul consumatorilor și îi sfătuiesc să aibă foarte mare grijă deoarece, mulți comercianți au încercat să vândă animale moarte și tranșate sau chiar carne de câine în loc de carne de miel sau oaie.

DSVSA Giurgiu menționează că sunt multe produse de pe piață care sunt neconforme, iar în acest sens au fost deja aplicate mai multe sancțiuni.

Citiți și: Mielul, preț record de Paște!

„În contextul apropierii sărbătorilor pascale, medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu au intensificat acțiunile de control asupra respectării măsurilor de asigurare a salubrității și siguranței alimentelor de origine animală destinate consumului uman”, transmite DSVSA Giurgiu.

CARNE DE CÂINE, VÂNDUTĂ PE POST DE CARNE DE MIEL

„Foarte important de precizat este faptul că orice intervenție negativă asupra calității alimentelor de origine animală, cum ar fi: substituirea cărnii normale cu carne provenită de la animale bolnave, moarte, tăiate în agonie sau aflate în stări fiziologice în care tăierea lor este interzisă de lege, prepararea de alimente falsificate sau cu componente alterate, adaosurile nepermise sau introducerea aditivilor alimentari peste limitele oficiale, constituie, de fapt, un atentat asupra sănătății publice”, se mai arată în comunicatul instituției.

La ce trebuie să fie atenți consumatorii. Specialiștii vin cu recomandări

”În acest sens, atenționăm consumatorii că pentru a fi în conformitate cu normele sanitar-veterinare, carcasa de ovine (adulte sau miel) trebuie să prezinte întotdeauna capul și organele interne nedetașate, precum și ștampila oficială de control sanitar veterinar aplicată lizibil pe fiecare spată și pe pulpe.”, adaugă specialiștii DSVSA Giurgiu.

Foto descriptiv: Romania TV

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3