New Profesional Consult 930 x 122

elevi

Atenție, elevi! Fără telefoane la școală

Utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui alt echipament de comunicații electronice de către un elev este interzisă pe perioada cursurilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial. Asta presupune un amendament adus legilor Educației, votat luni în comisia de învățământ din Camera Deputaților, potrivit edupedu.ro

Citiți și: S-a semnat contractul! Vești bune pentru mii de elevi

Concret, în timpul orelor de curs, al examenelor şi al concursurilor este interzisă utilizarea telefoanelor mobile.

Există însă și excepții de la această regulă. Elevilor le este permisă utilizarea telefoanelor în timpul orelor de curs, numai la solicitarea cadrului didactic, în situaţia folosirii lor în procesul educativ, dar și în situaţii de urgenţă, cu acordul învățătorului/profesorului.

Citiți și: Atenție! Amenzi pentru elevi!

Dispozitivele ar trebui să se păstreze în locuri special amenajate din sala de clasă, setate astfel încât să nu deranjeze procesul educativ.

Dacă elevii sunt prinși utilizând telefoanele, riscă să rămână fără ele. Profesorul are dreptul să confiște dispozitivele și ulterior să le predea părinților.

La liceu, decizia privind interzicerea telefoanelor revine școlii, mai notează sursa citată.

Sursă foto principal: stirileprotv.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3