930×122 CAPRA 5

afectiuni

Atenție mare, părinți! Medicii avertizează ce trebuie să faceți

Atât în timpul vacanțelor cât și la reîntoarcerea în colectivitate, copiii pot dezvolta o mulțime de afecțiuni.

Citiți și: S-a decis! Stare de alertă în România!

Potrivit medicilor pediatri, multe dintre aceste afecțiuni pot fi prevenite prin vaccin.

Cele mai utilizate vaccinuri sunt cele împotriva gripei, varicelei, pneumoniei sau rotavirusului, acesta din urmă fiind indicat în special sugarilor, care sunt mai predispuși la infecții digestive grave, mai ales în timpul vacanțelor, scrie Digi24.ro.

Citiți și: Creștere alarmantă! Situație îngrijorătoare la Spitalul de Pediatrie

De asemenea, alergiile, foarte răspândite în acest sezon, pot fi controlate printr-un tratament de desensibilizare, dacă specialistul va considera că este nevoie de acest lucru.

Cu toate acestea, în scopul imunizării copiilor, părinții sunt sfătuiți să discute amănunțit despre cele mai potrivite opțiuni cu medicul pediatru, care va recomanda înainte de vaccinare și o serie de analize și investigații medicale amănunțite, pentru o evaluare completă a stării de sănătate a copilului.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3