Donaris 930 x 122

substanță toxică

Atenție, părinți! Substanță cancerigenă identificată în produse pentru copii

Mai multe produse care conțin o substanță cancerigenă au fost identificate la vânzare, în rafturile celor mai mari magazine din România.

Potrivit Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), mai multe feluri de de gumă de mestecat, jeleurile şi pastă de dinţi conţin dioxid de titan, un aditiv care provoacă boli grave, inclusiv cancer.

Dioxidul de titan, colorantul alimentar E171, a fost identificat în mai multe produse:

– Pasta de dinţi Sensodyne (ProNamel) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani;

– Pasta de dinți Naturaverde pentru copii;

– Pasta de dinţi Lacalut pentru copiii cu vârsta între 4 şi 8 ani;

– Pasta de dinţi Aquafresh (little teeth) pentru copiii cu vârsta între 3 şi 5 ani;

– Guma de mestecat cu gust de fructe – fabricată în Ungaria;

– Drajeuri de gumă de mestecat fără zahăr, cu umplutură de mentă verde, cu îndulcitori – fabricate în Turcia;

Jelly beans fabricat în Thailanda;

Candy Canes fabricat în România.

În data de 14 ianuarie 2020, Comisia Europeană a anunțat că acest aditiv alimentar – dioxid de titan este interzis din această vară, iar interdicţia se va aplica după o perioadă de tranziţie de şase luni.

Dioxidul de titan este un colorant alb folosit de o parte a industriei alimentare, farmaceutice şi nu numai, pentru a da culoare acelor produse care altfel ar fi incolore, are doar un rol estetic.

Foto descriptiv: Alba24

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • Cristi spune:

    Inclusiv un croissant de la Boromir (cel cu crema de lapte). Dioxidul de titan fiind folosit pe post de colorant (alb), ar trebui ca lumea sa se uite pe fiecare produs care contine ceva alb (crema, blat etc).

  • Petrică Loredana Claudia spune:

    În situația asta ce trebuie să facem? Eu stau în momentul ăsta în fața raftului plin cu produsele mai sus menționate. Dacă este periculoasă substanța nu ar trebui interzisă la vânzare?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3