930×122 POSADA 5

lidl

Atenție! Produs din Lidl, retras definitiv de la vânzare

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a decis oprirea definitivă de la vânzare a unui lot de oteț din Lidl.

Citiți și: Salariile de la LIDL pentru posturi vacante ajung și la 8300 de lei

Acest lucru se întâmplă după ce, în urma analizelor, s-a stabilit că acesta conține acid acetic și apă, și nu provine din vin, așa cum era prezentat.

Potrivit unui comunicat ANPC, în urma unor verificări desfășurate cu aproximativ 3 luni în urmă în lanțul de magazine Lidl au fost prelevate probe din produsul ”Oțet din Vin Seineana”, Lot 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenței acidului acetic în produs.

Citiți și: Pitești. Roșii „gustate” de șoareci la un supermaket cunoscut

Lotul a fost oprit temporar de la comercializare până la finalizarea controlului.

„În urma analizării probelor depuse la laborator, s-a constatat că produsul prezentat și vândut consumatorilor ca provenind din vin, nu are nicio legătură cu acesta, fiind de fapt o soluție obținută din acid acetic și apă”, arată ANPC.

Astfel, măsura opririi temporare aplicată anterior de comisarii ANPC s-a transformat în cea de oprire definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produsului.

„Am convingerea că, până la urmă, toți marii operatori economici înțeleg că suntem în aceeași tabără. Vrem consumatorii mulțumiți, la adăpost de orice pericol și încrezători în produsele și serviciile puse pe piață. Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile și să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft.

Falșii producători și cei ce se dovedește a avea intenții rele trebuie eliminați de pe piață, împreună cu produsele sau serviciile lor.

Toți furnizorii trebuie auditați și suntem la dispoziția celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Foto descriptiv

Donaris 555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3