Donaris 930 x 122

ministrul agriculturii

Atenție, români! Anunț alarmant despre porcul de Crăciun

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a făcut un anunț îngrijorător despre porcul de Crăciun, nelipsit de pe mesele românilor.

Citiți și: S-au umplut conturile! Zeci de milioane de euro pentru români

Acesta a declarat că efectivele de porci din România sunt tot mai mici, iar fermele se închid pe măsură ce apar noi cazuri pozitive de pestă porcină.

În Timiș urmează să fie sacrificați 40.000 de porci, după ce în urmă cu 2 zile s-a descoperit un caz de infectare.

De asemenea, ministrul a mai spus că statul va trebui să caute alte surse de asigurare a hranei pentru populație.

Joi, 13 octombrie, Petre Daea a mers azi din nou în mijlocul fermierilor la primul târg de agricultură dedicat fermei de familie. Acesta chiar i-a atras atenția unui fermier spunându-i că animalele nu sunt îngrijite.

De asemenea, fermierii au primit asigurări că vor fi ajutați să-și mențină afacerile însă, până acum nu a fost luată nicio măsură.

Ministrul Agriculturii, despre pesta porcină

„În România, nu putem să scăpăm de ea (n.r. pesta porcină). Din nefericire, ne-a costat, ne costă și ne va costa acest virus. Pe de o parte se reduc efectivele de animale.

Noi la Ministerul Agriculturii după 3 ani de zile de așteptare, iată că am dat drumul la actele normative care se susține reproducția.

Tot timpul sub presiunea și sub teama aceasta, ceea se întâmplă în momentul în care nu avem leac pentru acest virus. Apar aceste reduceri de efective şi te îndrepți spre alte surse de asigurare a hranei populației”, a explicat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Foto descriptiv: Agrointeligenta

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90