Donaris 930 x 122

tarife taxi

E oficial! Cresc salariile!

Atenție! Se scumpește

Atenție! Se scumpește.

Vești rele pentru cei care circulă cu taxiul. Prețurile pentru astfel de servicii ar putea crește cu până la 50%.

Un proiect de lege care schimbă sistemul de taximetrie în România a fost aprobat tacit de Senat. Acum merge la Camera Deputaților pentru a fi discutat și votat.

Această propunerea aduce schimbări mari la prețurile pentru călătoriile cu taxiul, atât ziua, cât și noaptea sau în afara orașelor, notează Playtech.ro.

Conform proiectului de lege, companiile de taxi vor putea să stabilească un tarif special pentru călătoriile nocturne. Acestea vor avea posibilitatea de a-l majora cu până la 50% față de tariful de zi.

Astfel, călătoriile ar putea deveni semnificativ mai scumpe pentru consumatori, reflectând efortul suplimentar al șoferilor în orele târzii și în condiții mai dificile.

În plus, tarifele pentru călătoriile în afara orașelor ar putea crește, ceea ce ar afecta și mai mult buzunarele clienților când aleg să folosească taxiul pentru distanțe mai lungi sau în zone mai puțin populate.

Atenție! Se scumpește

De asemenea, acest proiect propune o schimbare semnificativă și în ceea ce privește tariful de pornire. În prezent, acest tarif este egal cu tariful de distanță (exprimat în lei pe kilometru).

Totuși, conform propunerii, tariful de pornire ar putea fi de până la dublul tarifului pe kilometru, ceea ce înseamnă că un șofer de taxi ar putea începe cursa cu doi kilometri deja înregistrați.

Mai mult, legea ar putea permite utilizarea mașinilor deținute de companiile de taxi în baza unor contracte de închiriere sau comodat.

O altă noutate este că primăriile ar putea oferi servicii de taxi în localitățile în care nu există transportatori. Dreptul taxiurilor de a circula pe benzile speciale destinate transportului în comun este consolidat de noua lege.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3