930×122 CAPRA 5

preț cireșe

Au apărut cireșele! Fructele sunt ”rezervate” cu mult timp înainte. Prețul este scandalos

Au început să apară primele cireșe în piețele din România. Prețurile la care vor ajunge să fie vândute fructele sunt de-a dreptul scandaloase.

Citiți și: Oamenii au fost șocați! Cât costă 1 kg de cireșe în 2024

Primele cireșe din acest sezon au apărut în piața centrală din Sibiu, la un singur comerciant.

Fructele care sunt aduse din Grecia costă nici mai mult nici mai puțin de 175 de lei kilogramul, mai scump decât în București, informează Turnul Sfatului.

Noutatea din acest an este faptul că cireșele nu se mai vând la caserole. Motivul este de-a dreptul surprinzător.

Majoritatea cireșelor sunt ”rezervate” cu mai mult timp înainte de sibieni.

„Urmează să și expunem, dar nu am adus multe pentru început. Am adus doar câteva lădițe, în jur de 10 kilograme în total. Pentru că într-adevăr sunt scumpe nu ne permitem să aducem mai multe, să le lăsăm să se strice, iar apoi să le aruncăm. Sunt oameni care ne-au spus de mai mult timp că vor cireșe și atunci am adus și pentru ei. Urmează să mai aducem, în funcție de cerere”, a explicat comerciantul pentru Turnul Sfatului.

În 2022, intervalul de preț aproximativ pentru cireșele din România este cuprins între 2,53 și 2,38 dolari pe kilogram, notează Playtech.ro.

Prețul în leu românesc este de 10,32 lei pe kg. Prețul mediu pentru o tonă este de 2534,01 de dolari la Iași și București.

Referitor la cireșele din producția locală, specialiștii spun că vor ajunge la cel puțin 50 de lei pentru un kilogram.

Foto descriptiv: Ziarul de Bucuresti

 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90