EcoMoto 930×122

anm

Avertizare de vreme severă imediată pentru mai multe localități din Argeș

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, în această dimineață, o atenţionare nowcasting Cod galben de ceață pentru mai multe județe din țară, inclusiv județul Argeș.

Citiți și: În sfârșit! Vestea mult așteptată a venit de la meteorologi!

Potrivit ANM, sunt vizate mai multe localități: Costești, Topoloveni, Buzoești, Leordeni, Bârla, Bogați, Slobozia, Bradu, Ungheni, Stolnici, Lunca Corbului, Suseni, Albota, Căteasca, Rătești, Recea, Rociu, Căldăraru, Negrași, Hârsești, Mozăceni, Izvoru, Oarja, Săpata, Teiu.

Aici, ceața va determina scăderea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

Citiți și: Nu scăpăm de frig! O nouă informare meteo de vreme rea

Atenționarea este valabilă astăzi, 9 decembrie, de la ora 09:00, până la ora 11:00.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

De asemenea, și centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în această dimineață se circulă în condiții de ceață densă pe mai multe drumuri din Argeș.

În contextul în care se circulă în condiții de ceață, pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, conducătorii auto sunt sfătuiți:

– Să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;

– Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;

– Să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol;

– Să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;

– Să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

– Să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3