NOR CURIER 930X122

autostrada A1 Sibiu – Piteşti

Azi se deschide circulația pe primul lot al autostrăzii A1 Sibiu-Pitești

Astăzi se deschide circulația pe primul lot al autostrăzii A1 Sibiu-Pitești. Este vorba despre lotul Sibiu – Boița, în lungime de 13,17 kilometri.

Citiți și: Video – Pe primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu – Pitești s-ar putea circula chiar din acest an

Anunțul a fost făcut de Sorin Grindeanu, Ministrul Transporturilor.

Astăzi, în jurul orei 15.00, se va deschide circulaţia pe primul lot de la Sibiu la Piteşti. Este un lucru bun, se intră pe făgaşul normal. (…)

Aş accentua ce se întâmplă astăzi, pentru că e important acest tronson de la Sibiu la Boiţa. Este primul care începe să meargă spre traversarea munţilor.

Se înaintează foarte bine şi pe celălalt capăt, de la Sibiu la Curtea de Argeş, este un progres undeva de 25% iar pe cele dificile, tronsoanele 2, 3 şi 4, s-au semnat contractele şi s-a intrat în fazele de proiectare”, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit Agerpres.

Lucrările pe A1 Sibiu – Boița au început în aprilie 2020, iar termenul oficial de finalizare al proiectului era martie 2023. Cu toate acestea, primul lot este dat în circulație astăzi, cu patru luni înainte de termenul anunțat.

Firma Porr a fost cea care a realizat lucrările pentru circa 127 de milioane de euro. Această lucrare este considerată a fi cea mai complexă și spectaculoasă de pe traseu.

Sursă foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3