zile libere plătite

Bani de la stat pentru părinții copiilor care fac ore online

În contextul valului 4 al pandemiei, în care școlile încep să se închidă rând pe rând, tot mai mulți părinți sunt nevoiți să rămână acasă cu cei mici.

Aceștia pot beneficia de indemnizația de la stat care se acordă în astfel de situații, dar doar dacă îndeplinesc anumite condiții.

Prin urmare, părinții pot sta acasă cu elevii care fac școala online și sunt plătiți de stat doar dacă minorul are până în 12 ani. Tot în această categorie se încadrează și părinții care au copii cu vârsta de până la 18 ani cu boli de inimă, diabet, boli inflamatorii, boli imune sau autoimune.

Important de precizat este faptul că doar unul dintre părinți poate beneficia de această indemnizație și o poate face doar în cazul în care nu muncește online. Indemnizația este în valoare de 75% din venitul mediu brut, dar nu mai puțin de 2.500 de lei.

PAȘI DE URMAT PENTRU A OBȚINE INDEMNIZAȚIA

Pentru a beneficia de acest ajutor din partea statului, părintele trebuie să ceară de la școala copilului o adeverință care să ateste că la unitatea de învățământ respectivă orele de curs se desfășoară în online.

Împreună cu adeverința de la școală și cu o declarație pe proprie răspunde în care se menționează faptul că este singurul părinte care beneficiază de această indemnizație le duce la angajator, care mai apoi depune aceste acte la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, instituție care mai apoi va face demersurile necesare ca părintele să primească banii.

Astfel de zile libere plătite se aplică tuturor angajaților, atât celor din mediul public cât și celor din mediul privat.

Foto descriptiv: Covasna Media

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441