NOR CURIER 930X122

abandon câine

Bărbat identificat și amendat după ce și-a abandonat câinele în Mioveni

Un argeșean din comuna Davidești, surprins în timp ce își abandona câinele, dintr-o mașină, pe raza orașului Mioveni, a fost sancționat pentru gestul său.

După ce s-a văzut abandonat, animalul a rămas în același loc în care stăpânul l-a lăsat, umblând dezorientat și speriat.

Mai mulți cetățeni au sesizat acest lucru și s-au mobilizat, anunțând evenimentul autorităților.

În baza informațiilor furnizate de martori, în scurt timp, lucrătorii Poliției Locale Mioveni au identificat șoferul în cauză. Acesta și-a recunoscut fapta în fața oamenilor legii. Proprietarului, cu domiciliul în Davidești, a recuperat animalul abandonat, apoi a fost amendat.

Conform legii 205/2004, abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului este strict interzisă.

Potrivit legii, abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost și tratament medical.

Stăpânii de animale care recurg la astfel de gesturi pot fi sancționați cu amenzi care pornesc de la 1.000 lei până la 3.000 de lei.

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu a prezentat public acest incident pe pagina sa personală de Facebook.

Oamenii au felicitat în comentarii atitudinea promptă a autorităților și au venit și cu sugestii, referitoare la faptul că ideal ar fi ca proprietarul să fie verificat pentru a vedea în ce condiții trăiește animalul de care a vrut să scape.

Proprietarul a fost amendat, iar animalul este în gospodăria personală. Având domiciliul în Davidești, Poliția Locală Mioveni nu poate să facă aceste verificări la domiciliu, însă vă asigur că amenda îl va face pe proprietar să fie pe viitor foarte responsabil cu animalele.”, a replicat Ion Georgescu.

Sursă foto principal: Facebook Georgescu Ion

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Iubitor animale spune:

    Aproape sigur animalul va fi pedepsit/omorât tocmai pentru ca proprietarul a fost amendat.Atâta timp cât nu se mai verifica ulterior soarta animalelor returnate,este in defavoarea lor sa ajunga la proprietar.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3