New Profesional Consult 930 x 122

traian băsescu

Băsescu a colaborat cu Securitatea! Își pierde toate drepturile de fost președinte

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv astăzi, că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă, potrivit Agerpres.

Citiți și: Un fost președinte al României, internat de urgență!

A fost menținută astfel, hotărârea instanței anterioare, pentru care Traian Băsescu a făcut recurs.

„Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul-pârât Băsescu Traian împotriva sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

Citiți și: CURTEA DE APEL: BĂSESCU A COLABORAT CU SECURITATEA COMUNISTĂ

Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022”, se arată în hotărârea Înaltei Curţi.

Traian Băsescu ar fi dat informații, sub numele conspirativ „Petrov”.

În urma acestei decizii, Băsescu pierde toate drepturile de fost președinte:

a) folosinţă gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar;

b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu;

c) pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază, potrivit reglementărilor în vigoare.

Traian Băsescu a declarat că va face „demersurile legale la CEDO” cu privire la această decizie.

Sursă foto: playtech.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90