930×122 CAPRA 5

apa

Bazine speciale la izvoarele din Piteşti. Iată pentru ce vor fi montate!

Şi în acest an autorităţile locale din Piteşti au alocat fonduri pentru forarea de izvoare de mare adâncime care să constituie surse alternative de alimentare cu apă pentru cetăţeni. Au fost prevăzuți bani şi pentru construirea unor bazine speciale.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

În paralel cu aceste foraje, municipalitatea a decis să aloce fonduri şi pentru montarea lângă izvoare a unor bazine de mare capacitate pentru înmagazinarea apelor provenite din izvoarele de adâncime captate pe raza oraşului.

Suma alocată este de 150.000 de lei. Cu apa astfel înmagazinată se vor face pe timp de vară lucrări de irigare a spaţiilor verzi, realizându-se astfel economii importante la buget (până acum, spaţiile verzi erau udate cu apă din reţeaua publică, prin pompare, ceea ce necesita consumuri mai mari de energie).

Citiți și: Pitești. Veste excepțională! Toată lumea se va bucura

De asemenea, apa captată în bazinele de lângă izvoare va fi folosită şi pentru spălarea străzilor.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90