New Profesional Consult 930 x 122

blackout

Blackout: Şcoli închise şi pacienţi mutaţi din spitale!

Franța, o ţară mare din UE se pregătește intens pentru un blackout.

Citiți și: România riscă să rămână în beznă! Furnizor: ”Nu găsim energie”

Vocile mai alarmiste spun că penele ar putea începe chiar de săptămâna aceasta, pentru că în acest moment mai bine de jumătate din centralele sale nucleare, sursa principală de electricitate a ţării, sunt în revizie, notează Observatornews.ro.

Guvernul cere prefecturilor să fie pregătite pentru cel mai negru scenariu. Potrivit sursei citate, planul de urgenţă prevede închiderea şcolilor şi mutarea pacienţilor din spitale.

De asemenea, a fost înființat și un sistem online numit Ecowatt pentru a-i ajuta pe oameni să-și reducă consumul şi pentru a-i alerta dacă apar pene de curent.

Și Germania şi Elveţia se pregătesc pentru pene de curent în această iarnă.

În Germania, Banca Centrală a anunţat că va păstra în rezervă miliarde de euro, pentru a face față cererilor masive de numerar, în cazul în care va exista un blackout în această iarnă.

Și în Elveția există un plan de restricţii şi interdicţii privind utilizarea energiei electrice. Pe lângă reducerea temperaturilor din clădirile publice la cel mult 20 de grade Celsius, alte măsuri luate în calcul sunt închiderea magazinelor cu două ore mai devreme.

Iar celor peste o sută de mii de şoferi care au maşini electrice li s-ar putea cere să le scoată din garaj doar pentru urgenţe, cum ar fi vizita la medic.

În România, oficialii spun că nu există riscul unei pene majore de curent în această iarnă.

Foto descriptiv: Playtech.ro

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90