Donaris 930 x 122

bărbat rătăcit

Blocat pe un drum forestier din Dâmbovicioara, după ce GPS-ul l-a indus în eroare

În cursul zilei de astăzi, 12 octombrie a.c., polițiștii argeșeni au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat de 58 de ani, cu privire la faptul că a fost dirijat în mod eronat de GPS, pătrunzând cu o autoutilitară pe un drum forestier din zona Rucăr Dâmbovicioara, unde a rămas blocat.

Potrivit IPJ Argeș, în urma apelului au fost formate echipe de căutare de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr, care au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Postului Montan Rucăr, precum și al reprezentanților Salvamont Argeș.

În urma căutărilor, bărbatul, din județul Botoșani, a fost identificat pe raza comunei Dâmbovicioara, în punctul Brusturet, pe un drum forestier.

Acesta nu a suferit vătămări, iar marfă transportată nu a suferit deteriorări, cel în cauză fiind îndrumat până la DN 73, în direcția municipiului Pitești.

RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR

– Interesați-vă cu privire la drumul pe care urmează să îl parcurgeți. Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic – vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți, înainte de a pleca la drum.

– Înainte de plecarea într-o drumeție montană, stabiliți traseul pe care vă propuneți să îl parcurgeți, anunțați cabanierul/membrii de familie cu privire la acesta și la intervalul în care veți face drumeția.

– Asigurați-vă că sunteți echipați adecvat (îmbrăcăminte adecvată condițiilor climatice locale, rucsac, lanternă, trusă de prim ajutor, telefon, etc).

– Asigurați-vă că acumulatorul telefonului mobil este încărcat, astfel încât să puteți avea legături în situații de urgență.

– În cazul apariției dificultăților pe traseu sau a înrăutățirii vremii, retrageți-vă la cea mai apropiată cabană.

În caz de dificultate, apelați S.N.U.A.U. 112, specificând următoarele:

– datele de identificare ale persoanei care anunță;
– ce s-a întâmplat;
– câte persoane au nevoie de ajutor;
– unde sunt persoanele aflate în dificultate;
– când s-a produs situația de pericol.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90