EcoMoto 930×122

măsuri covid

Breaking news! Ce restricţii s-au impus!

În urmă cu puțin timp, la Palatul Cotroceni a avut loc o ședință convocată de președintele Klaus Iohannis, pentru a găsi soluții la criza Covid din România.

Citiți și: Condițiile de intrare în România, schimbate din nou

Principalele restricții anunțate:

– de luni vacanță școlară pentru 2 săptămâni atât pentru cei mici (grădiniță, clase primare), cât și pentru gimnaziu și liceu

– masca obligatorie peste tot

– circulația restricționată noaptea, excepție cei vaccinați și cei cu motiv întemeiat, pe bază de declarație

– se impune certificat verde pentru toate activitățile din timpul zilei

Măsurile vor fi intra în vigoare de luni.

Președintele a afirmat vehement faptul că doar vaccinarea va stopa pandemia și i-a îndemnat pe români să se imunizeze, asigurându-i că nu există niciun risc: „Dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă! Dacă vreți să nu ajungeți la spital și să nu ajungeți la Terapie Intensivă, vaccinați-vă! Nu-i credeți pe cei care vă mint cum că ar fi periculos că s-ar întâmpla nu știu ce. Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinați este că scăpați de boală.

La întâlnire au participat premierul demis Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol.

Ședința a fost anunțată chiar de marți seara, în ziua cu cele mai multe decese de covid-19 în România, atunci când președintele a ținut un discurs cu privire la situația critică din țara noastră.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Marius spune:

    Certificatul verde este împotriva drepturilor omului!!!Dacă faci vaccinul și iei carcalacu’,domle Yohanys, ce tratament sa luam??? Cate vaccinuri sa fac ca să scap??? Mai ai multe?? Ca sa știu.Sa le fac pe toate odată și gata!!! Da ne și noua o schema de tratament!!! În Ungaria la ATI 5% mor iar în România la ATI 5% trăiesc!!! A?!Ce zici?! Mi se pare ca miroase a altceva aici!!! Ții cu noi sau ești împotriva noastră!!! Lasă doctorii care și respectă meseria sa vorbească!!! De ce nu ai o schema de tratament!!! Repet! Câte vaccinuri trebuie sa fac ca să scap???

  • Ion spune:

    Acest pres edinte e un individ care nu are nicio legatura cu romanii. Face pe smecherul in situatia disperata din tara noastra. Cine mai asteapta ceva de la el?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90