930X122 MAIA

actor

Breaking! România a pierdut o valoare! Actor colosal de teatru și film ne-a părăsit

Breaking! România a pierdut o valoare! Actor colosal de teatru și film ne-a părăsit

Citiți și: Pericolul mortal din mașină! Toți șoferii au așa ceva

Actorul Liviu Crăciun, un nume de referință al Teatrului Național, s-a stins din viață la 89 de ani.

Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București și lumea artistică românească sunt în doliu după pierderea actorului Liviu Crăciun, care a încetat din viață la vârsta de 89 de ani.

Citiți și: Este doliu uriaș! A murit o legendă!

„Cu adâncă tristețe ne luăm rămas bun de la actorul Liviu Crăciun, care ne-a părăsit într-o zi senină de septembrie. Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă și pe ecran, dar și prin bunătatea și generozitatea sa, care au lăsat o amprentă de neșters în inimile celor care l-au cunoscut. Drum lin către stele!”, a transmis Teatrul Național București într-un comunicat oficial, potrivit stirileprotv.ro.

Cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu vor putea face acest lucru miercuri, la ora 11:00, la cimitirul Cernica 2, str. Poet George Țărnea, comuna Pantelimon.

Născut în 1935 la Târgu Mureș, Liviu Crăciun a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1957, la clasa renumitei profesoare Marietta Sadova.

Breaking! România a pierdut o valoare! Actor colosal de teatru și film ne-a părăsit

A fost un actor versatil, cu o carieră bogată în teatru, film, televiziune și radio.

Crăciun a jucat pe scena Teatrului Național „I. L. Caragiale” din anii ’60 până în 2004.

Actorul a colaborat cu regizori consacrați precum Moni Ghelerter, Sică Alexandrescu, Ion Cojar, Grigore Gonța și Gelu Colceag.

Ultimul său rol la TNB a fost cel al Vornicului Jurj din „Apus de soare”, de B. Șt. Delavrancea, în regia lui Dan Pița, în 2004.

Pe lângă o carieră teatrală impresionantă, Liviu Crăciun a avut și o prezență notabilă în cinematografie. Printre filmele în care a jucat se numără „Un surâs în plină vară”, regia Geo Saizescu, „Liceenii”, regia Nicolae Corjos, „Hotel de lux”, regia Dan Pița și „Oglinda”, regia Sergiu Nicolaescu.

Puteți adăuga comentarii la acest articol pe pagina de Facebook, AICI.

Foto articol: stirileprotv.ro

Foto principal: Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570 X 90 CAPRA 3