930×122 CUMPANA 5

budeasa

Budeasa: Noutăți privind programul de salubritate

Budeasa: Noutăți privind programul de salubritate

Citiți și: Ziua comunei Budeasa, sărbătorită cu apă „potabilă”! Oamenii sunt disperați!

Pentru creșterea gradului de reciclare si pentru o mai bună gestionare a programului de salubritate, cât și pentru a veni în sprijinul cetățenilor, începând de anul acesta Primăria Budeasa va suplimenta numărul de saci, urmând ca fiecare gospodărie să primească lunar un număr de 4 saci, în loc de 2(1 sac/săptămână), anunță Primăria comunei Budeasa.

Tot începând de anul acesta, sacii pentru colectarea deșeurilor reciclabile nu vor mai fi distribuiți de către operatorul de salubritate, ci vor fi distribuiți la sediul primăriei, la momentul achitării taxei de salubritate și proporțional cu suma achitată din valoarea acesteia (1 luna achitată = 4 saci).

Citiți și: Primăria Budeasa cumpără un SUV de familie, electric, de 35 000 de euro!

Totodată, pe parcursul acestui an se vor organiza următoarele acțiuni:

2 campanii de colectare pentru deșeuri voluminoase(mobilier, saltele, etc );

2 campanii de colectare pentru deșeuri textile(haine, prosoape, lenjerii, etc)

1 campanie de colectare pentru deșeuri biodegradabile (iarbă, frunze, paie etc – 3-4 saci/gospodărie); de asemenea, în cadrul acestei campanii vor fi colectate și crengile rezultate din toaletarea arborilor, cu condiția de a fi strânse și legate sub formă de snop (4-6 snopi/gospodărie, lungime maximă 3m).

1 campanie de colectare pentru deșeuri periculoase din deșeuri menajere (produse de curațare și înălbire, baterii, ambalaje vopsele, recipiente parfum,spray-uri etc).

„Nu se vor colecta deșeurile provenind din construcții (moloz, sticlă provenită de la ferestre, etc), pentru acestea fiind necesară încheierea unui contract seperat cu operatorul.

Persoanele care au achitat deja taxa de salubritate, precum și persoanele care urmează să achite această taxă prin aplicația ghiseul.ro, sunt rugate să se prezinte la sediul primăriei pentru a ridica sacii aferenți.

Menționăm că programul privind colectarea deșeurilor menajere/reciclabile/sticlă se va menține, urmând ca pentru campaniile enumarate mai sus programul să fie anunțat pe parcursul anului.”, transmite sursa citată.

[555x222px]KV_Summer_epitesti

Comentarii

570 X 90 CAPRA 3