EcoMoto 930×122

    Află cât te costă să-ți echipezi mașina pentru iarnă!

    Anotimpul rece începe să își facă simțită prezența, iar printre cei mai afectați de acest lucru sunt șoferii. Conducătorii auto sunt obligați să-și echipeze autoturismele cu anvelope de iarnă atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, polei sau gheață, alftel vor risca amenzi de până la 1.600 de lei.

    Anvelopele de iarnă acceptate sunt cele inscripționate cu literele M și S (M+S, M&S, MS, M.S.), alături de un simbol în formă de fulg de zăpadă. Și anvelopele denumite comercial „All seasons” pot fi acceptate, dar numai dacă au același însemn M+S, dar și simbolurile celor 4 anotimpuri. Literele M și S reprezintă inițialele cuvintelor englezești „mud” și „snow”, care înseamnă „noroi” și, respectiv, „zăpadă”.

    Pe lângă cauciucurile de iarnă, un șofer responsabil ar trebui să aibă în mașină lanțuri pentru zăpadă, lopată, perii şi palete pentru curăţarea geamurilor. Prețul unui set de lanţuri antiderapante pornește de la 100 de lei şi crește în funcţie de calitatea şi marca acestora. Buna funcţionare a autoturismului presupune și alimentarea cu antigel, iar un litru din acest produs poate fi achiziţionat de la benzinării sau service-uri cu 25 de lei.

    Pe lângă toate acestea, mai puteți cumpăra lopeţi pentru zăpadă (15-30 de lei), lichid de spălat parbrizul anti îngheţ (10-20 de lei), perii şi palete pentru curăţarea geamurilor (5-10 lei) și spray dezgheţ (10-15 lei).

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3