Donaris 930 x 122

    Ford a repornit producția la uzina din Craiova

    Ford a repornit producţia de motoare la uzina din Craiova, cu o cadenţă de 1.000 de unităţi pe zi, şi pe cea de maşini, asamblând 370 de unităţi B-Max zilnic, a anunțat directorul general al constructorului auto, Zoltan Brassai, la conferinţa „Mediafax Talks about Auto Industry 2013”.

    „Producţia s-a reluat pentru luna noiembrie. Volumul este de 370 de maşini pe zi şi de 1.000 de motoare zilnic. Maşinile pleacă majoritar în Europa, peste 90%. Motoarele se vând în America, America de Sud și Africa”, a afirmat Brassai.

    Compania a oprit producţia de autovehicule pentru 7 zile în luna septembrie şi pentru 13 zile în octombrie, ca urmare a reducerii cererii de automobile B-Max pe piaţa externă, iar cea de motoare a fost sistată timp de opt zile lucrătoare în noiembrie. Conform contractului colectiv de muncă, pe perioada zilelor de întrerupere a producţiei angajaţii s-au aflat în şomaj tehnic, fiind plătiţi cu 80% din salariul de bază. Constructorul auto american produce la Craiova modelul B-Max şi motoarele EcoBoost, precizează Mediafax.

     

    NOR CURIER 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90