EcoMoto 930×122

auto

LA 91 DE ANI, CU TOYOTA LA RETRO PARADA AUTO (GALERIE FOTO)

Preț de câteva ore piteştenii au avut ieri ocazia să admire în Piața Primăriei peste 20 de automobile de epocă. A fost Retro Parada Primăverii, eveniment organizat în mai multe orașe din țară, inclusiv Pitești, de Retromobil Club România.

Citiți și: EXCLUSIV. Atenție: Țepari la Argeș Mall! Cine sunt și cum acționează

Printre participanți s-a numărat și Gheorghe Cristea, din comuna argeșeană Dobreşti. Are 91 de ani şi a venit la paradă cu Toyota sa, înmatriculată în România în urmă cu aproape o jumătate de secol, mai exact în anul 1967.

Este mândru de mașina lui și niciodată nu și-a pus problema să o vândă. Mai mult, în curând ar urma să participe cu Toyota lui la o paradă auto similară care va fi organizată în Bulgaria.

Citiți și: Teatru fără frontiere: Festivalul Internațional de Studio la Pitești

Un Renault 12 Gordini, modelul după care s-a fabricat Dacia 1300, a fost adus de pilotul Nicu Iordache, din orașul argeșean Ştefăneşti. Maşina a făcut parte din lotul naţional de automobilism şi kart. Cu acest automobil a câștigat în trecut locul 2 la Raliul Dunării, după marele campion european Walter Rohrl.

Fabricată în 1972, mașina sa are atestat de automobil istoric. Este singura din ţară făcută de o firmă de curse.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

gentea si minzina 570