Donaris 930 x 122

autostrada

TAXĂ PE AUTOSTRADA BUCUREŞTI-PITEŞTI

Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) pregătesc sistemul de taxare pentru folosirea autostrăzilor din țara noastră.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Şoferii vor fi obligaţi să plătească dacă vor să circule pe A1 şi A2. Taxa va scoate din buzunarul fiecărui şofer minimum 1, 75 de euro pentru fiecare 100 de kilometri parcurşi pe autostrăzile construite din bani publici sau europeni.

Prima autostradă din România pentru care şoferii vor fi taxaţi este A1 Bucureşti-Piteşti. Taxa se va aplica după ce autostrada, cu o lungime de aproximativ 110 km, va suporta reparaţii capitale, potrivit autorităților. Conform estimărilor CNADNR, taxa ar urma să fie introdusă în 2017.

Citiți și: Un piteștean de 18 ani a vrut să impresioneze cu orice preț

Următoarea pe listă este autostrada Bucureşti-Constanţa, care și ea ar urma să aibă parte de reparații înainte de introducerea taxei. Reparaţiile capitale pentru cele două autostrăzi sunt estimate la circa 200 de milioane de euro. (Foto: evz.ro)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3