930 x122 grota rece

    FILMUL_POZITIA_COPILULUI

    Filmul premiat cu Ursul de Aur, proiecție de gală în Pitești

    Spectatorii din Pitești vor avea ocazia să-i întâlnească pe regizorul Călin Peter Netzer și pe câțiva dintre membrii echipei celui mai așteptat film al anului, „Poziția copilului”.

    Filmul premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin va avea o proiecție de gală la Cinema City, din Euro Mall Pitești, vineri, 15 martie, de la ora 19. Alături de realizatori, la proiecție va lua parte și Adrian Prodănel, om de afaceri și consilier municipal PSD în Pitești, care deține un rol secundar în film.

    „Poziția copilului” a avut premiera de gală la Teatrul Național din București, în prezența a peste o mie de invitați, și poate fi văzut de spectatorii din România începând din 8 martie. În prima săptămână de lansare, până pe 14 martie, filmul va rula în 35 de cinematografe din peste 20 de orașe, inclusiv la Cinema City, din Pitești.

    „Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj multi-premiat al lui Călin Peter Netzer, după „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer. Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov și Tania Popa.

    Filmul va fi proiectat și în Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Benelux, Grecia, Serbia, Muntenegru, Australia, Noua Zeelandă și Taiwan. Totodată, Beta Cinema, compania care gestionează vânzările peliculei, este în ultima fază a negocierilor pentru distribuţia în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90