NOR CURIER 930X122

    machine_gun_preacher

    Machine Gun Preacher

    Am văzut câteodată filme religioase americane.

    Da, există şi d’astea! Filmul de faţă m-a impresionat în mod deosebit. De ce? Pentru că acest film reflectă una din trăsăturile fundamentale ale spiritului american. Americanii chiar au scris pe bancnota lor de un dolar ” In God we trust” şi ei chiar cred în Dumnezeu. Mai este şi caracteristica protestantismului extrem american cu predicatori renăscuţi prin descoperirea credinţei în Iisus. Asta le dă un formidabil impuls să facă lucruri pe care alţii ar pregeta să le facă şi asta îi face pe americani superiori celorlalţi.

    Filmul este biografia unui creştin renăscut, un fost traficant de droguri şi om violent care se converteşte sub influenţa familiei, a soţiei şi a mamei. Sam Childers îşi dezvoltă o afacere în construcţia de locuinţe şi descoperă drama africană din sudul Sudanului. Începe să lucreze pentru organizaţiile care au grijă de copiii din nordul Ugandei şi sudul Sudanului aflaţi în influenţa nefastă a rebelilor LRA, grupare teroristă condusă de Joseph Kony un dement care se crede Mesia şi îi pune pe copii să devină militarii săi, îi abuzează şi transformă în sclavi.  Predicatorul alb devine un apărător cu arma în mână într-un război cu aceşti demenţi şi care fondează cămine unde aceşti copii să se dezvolte normal. Această acţiune devine obsesivă, are momente de violenţă. Cea mai teribilă scenă este a mărturiei unui copil care povesteşte cum a fost pus să-şi ucidă propria mamă ca să nu fie el omorât şi fratele mai mic. Într-o lume violentă un om pătruns de credinţa lui se luptă ca să aducă normalitatea. Interpretarea rolului lui Childers îi dă posibilitatea  lui Gerard Butler să dea măsura talentului său el este un nou Bruce Willis!

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90