930 x122 grota rece

    mihai_arsene_1

    Piteşteanul Mihai Arsene a jucat în Discursul Regelui

    De origine piteştean, actorul Mihai Arsene (40 de ani) a cucerit Hollywood-ul. Printre ultimele sale roluri se numără cel din The King’s Speech – Discursul Regelui, unde a interpretat rolul unui diplomat român. Filmul, realizat în 2010, a cîştigat patru premii Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun actor, Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu scris direct pentru ecran, fiind nominalizat la 12 categorii.

    Potrivit site-ului curier.ro, Mihai Arsene „a filmat anul acesta pentru pelicula Dora, care este în prezent depus la festivaluri din întreaga lume. În Dora, el joacă rolul lui Charlie, un mafiot din Londra care se ocupă de falsificarea documentelor. Mihai a jucat şi în filmul de scurt metraj Azil, unde a avut rolul principal, acela al lui Alfred Islami, film care a fost premiat de BAFTA. De asemenea, a jucat şi în Poirot: Crima din Orient Expres precum şi în alte filme de succes. A apărut şi în filmarea unui promo comercial pentru Arabia Saudită, pentru TV Channel 1. Mihai a fost remarcat cu Man One Show, Un sentiment de delicateţe de APChehov, la Edinburgh Fringe Festival 2010, unde a primit numai cuvinte de laudă”.

     

    În ceea ce priveşte originile actorului, aceleaşi surse acreditează că Mihai Arsene s-a născut pe 24 august 1970 la Piteşti. „El a jucat pe scena mai multor teatre bine cunoscute din România, timp de 15 ani. A început cu Teatrul Al. Davila din Piteşti, apoi a jucat la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, la Teatrul „Anton Pann”, la Teatrul „GA Petculescu” din Reşiţa etc. Între anii 1997 – 2001, Mihai a studiat Artele spectacolului la Facultatea de Arte Teatrale din cadrul Universităţii din Craiova. L-aţi putut vedea jucînd la Piteşti în D’ale Carnavalului în regia lui Laurian Oniga şi în Pescăruşul, în regia lui Matei Varodi, dar şi în alte piese de teatru. Mihai Arsene s-a făcut remarcat ca tînăr actor la Mangalia în 2001, pentru performanţele sale cu rolul principal one man show în piesa „Lecţia” de Eugene Ionesco. După aceea, Mihai a participat la Festivalul Internaţional din Avignon, 2001. Mihai Arsene este acum un actor independent, stabilit în Londra, fiind primul actor român care joacă în zona de teatru West End”.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90