930 x122 grota rece

    fff

    „Bună! Ce faci?”, poveste americană cu umor românesc

    Pentru cinefilii care s-au plictisit de comedii mediocre, „Bună, ce faci?” propune o porţie de umor mai comestibil decât cel american şi mai stilizat decât cel britanic. Cu cel de-al doilea lungmetraj din carieră, după „Fii cu ochii pe fericire”, regizorul Alexandru Maftei aduce, dacă nu alt „flux” nou pe „noul val” al cinematografiei, un suflu nou filmului românesc, mai digerabil şi mai ritmat pentru publicul român.

    Povestea, deşi inspirată dintr-un articol de prin 2005, este bine ticluită, astfel că regizorul reuşeşte să o transpună într-o formă proaspătă şi amuzantă. Este un film simpatic, nu doar prin poveste în sine, ci şi prin personajele extravagante, laitmotive nostalgice autohtone – tabieturi clişeice româneşti şi imaginea de şablon care defineşte căsnicia cuplului românesc.

     

    Pelicula ni-i prezintă pe Gabriela şi Gabriel (Dana Voicu şi Ionel Mihăilescu), doi soţi la vreo 40 de ani care, după două decenii de căsnicie, nu prea mai au mare lucru să-şi spună. Descoperind lumea internetului, ajung imediat pe chat, unde fiecare cunoaşte pe cineva de care se îndrăgosteşte iremediabil, fără să bănuiască măcar că vorbesc între ei.

    „Bună, ce faci?” rămâne totuşi o poveste minimalistă, redusă la întâmplarea neobişnuită preluată din ziar, fără însă prea multe intervenţii din partea scenaristului (Lia Bugnar), necesare, de altfel. Astfel, scenariul pare să nu fie îndeajuns exploatat, nu prezintă suficiente artificii signifiante care să îi redea expresivitate artistică şi culoarea narativă specifică unei comedii.

    Nu lipsesc însă de tot intrigile narative convenţionale şi actorii – cheie care vin să precipite lucrurile. Domnul cu Ferrari, interpretat de Adrian Păduraru care, apropo, se potriveşte perfect în rolul lui Casanova milionar, apare în calitate de client al Gabrielei la curăţătoria de lux şi aduce o contribuţie inteligentă la scenariu.

    În universul idilelor virtuale ale celor doi soţi care, în spatele indiferenţei mascate gelozia ajunge să îi macine şi, în final, să se suspecteze reciproc de infidelitate, personajul lui Păduraru apare taman bine, tocmai când Gabriel, ieşit să ducă gunoiul, se închide pe dinafară, fiind nevoit prin urmare să meargă la curăţătorie pentru a-i cere cheia soţiei. Desigur, el o va surprinde pe Gabriela flirtând pe geamul maşinii cu clientul care începe să îi facă avansuri, ceea ce îi amplifica presupunerile că aceasta îl înşală.

    Sursa: unica.ro

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90