930×122 CAPRA 5

    The-Social-Network

    „Reteaua de socializare”, the best la Globul de Aur

    Gala decernarii Premiilor Globul de Aur a atras multa lume buna, dar si multa publicitate. Unii au spus despre gala ca a fost chiar „ciuruita de reclame”. Pronosticurile au fost insa confirmate, filmul „Reteaua de socializare” fiind desemnat cel mai bun la categoria „Cea mai buna drama”.

    Filmul a fost premiat si pentru regie – David Fincher si scenariu – Aaron Sorkin, dar si pentru coloana sonora. „Reteaua de socializare” isi netezeste astfel drumul spre Oscaruri. Premierea lui David Fincher la categoria Cel mai bun regizor si excluderea lui „The King’s Speech”, „The Fighter” , „Black Swan” si „Inceputul”/”Inception” de la principalele premii sunt, de asemenea, un semn ca la Oscaruri se va intampla, probabil, la fel.

    „Inception” nu a luat niciun Glob de Aur, iar celelalte trei favorite au fost distinse cu premii de interpretare. La Oscaruri, premiul de scenariu se va desface in doua – scenariu original si adaptare – , ceea ce inseamna sanse pentru mai multe filme.

    „The Kids Are All Right”, premiat pentru Cea mai buna comedie/musical e prea minor pentru a avea vreo pretentie la categoria Cel mai bun film sau Oscarul pentru regie. Recompensarea lui tine si de politica (e prima comedie romantica americana despre familiste gay, dar nu prea are umor), datorandu-se si faptului ca in acest an au lipsit concurenti puternici.

    Surprize nu au venit nici de la categoriile Cel mai bun actor intr-o drama si Cea mai buna actrita intr-o drama. Colin Firth a livrat unul dintre cele mai consistente discursuri ale serii („down to earth”, ca sa folosim epitetul preferat al gazdei galei, Ricky Gervais), spunand ca un Glob de Aur (primul pentru el), primit la varsta a doua, e „o reasigurare blanda” ca se afla „pe drumul cel bun”.

    A fost oarecum o surpriza premierea lui Annette Bening pentru interpretarea din „The Kids Are All Right”- nu pentru ca nu ar fi meritat premiul, ci pentru ca la fel de bine l-ar fi meritat si partenera sa de pe ecran, Julianne Moore, nominalizata si ea.
    Facand si din infatisare un „statement” (rochie neagra, simpla, si ochelari cu rame groase), Annette Bening si-a sarutat pe gura intai partenera din film – Julianne Moore, pe urma sotul – pe Warren Beatty, pe care l-a si pomenit la finalul discursului de multumire, pentru ca a luat un Glob de Aur in 1952.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90