930×122 CAPRA 5

    reteaua

    Reţeaua de socializare

    Filmul lui David Fincher ne prezintă pe autorul uneia din cele de mai succes afaceri din lumea contemporană Facebook.

    Mark Zuckerberg interpretat de Jesse Eisenberg este un student la Harvard cu deosebite înzestrări pentru programare. Este furios că prietena lui l-a părăsit şi o prezintă negativ pe blogul personal. Este un tip nu prea arătos şi nu este invitat să facă parte din frăţiile universitare, adevărate sisteme de tip masonic pentru cariera ulterioară a membrilor acestora.

    Este totuşi contactat de fraţii Winkelvoss pentru a crea o reţea digitală de socializare în cadrul Universităţii Harvard, care să permită să cunoască fete. Fraţii Winkelvoss sunt nişte tineri bogaţi, atletici, practicanţi ai canotajului şi extrem de aroganţi. Ei îl conving pe Mark să intre în grupul care lucrează la acest proiect.

    Pe de altă parte Mark împreuna cu Eduardo Saverin (Andrew Garfield) un tânăr brazilian cu bani formează o firmă destinată în crearea unui program care să permită socializarea studenţilor din universităţilor americane. Firma care se numeşte The Facebook  şi este deţinută 60 % de Mark şi 30% de Eduardo. Cu ajutorul lui Dustin Moskovitz, alt programator talentat proiectul prinde viaţă şi are un succes instantaneu cuprinzând universităţile de pe Coasta de Est, în special cele din prestigiosul Ivy League. Ea se extinde şi la cele de la universităţile de pe coasta de vest.

    De proiectul de succes află şi fraţii Winkelvoss care-l acuză pe Mark de furt intelectual, dar asta ulterior când Faccebook va ajunge o reţea mondială.

    De Facebook află întâmplător şi Sean Parker (Justin Timberlake), inventatorul lui Napster, program de piratare de muzică pe internet, care miroase capacitatea de dezvoltare şi succes a acestui proiect. El îl contactează pe Mark şi îl convinge să renunţe la The din faţa lui Facebook şi să vină în California să-şi dezvolte proiectul. Eduardo rămâne la New York iar Mark se mută în California. Sean ţi prezintă unui investitor şi Facebook prinde aripi devenind o firmă globală. Eduardo află că s-a făcut o mărire de capital şi el şi-a pierdut partea de 30% la 0,3%!

    Toate acestea declanşează războaie judiciare între Mark şi Eduardo pe de o parte şi cu fraţii Winkelvoss pe de alta.

    Între timp Facebook este o afacere cu valoare de 25 de miliarde de dolari. Şi războaiele dintre protagonişti se rezolvă  prin aranjamente financiare.

    Filmul prezintă această personalitate de mare succes care este Mark Zuckerberg, un tip genial şi dificil, cu multe trădări şi decizii controversate.

    [555x222px]KV_WinterSale_epitesti

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3