NOR CURIER 930X122

    robert-de-niro

    Robert De Niro va prezida juriul de la Cannes

    Robert De Niro va fi preşedintele juriului celei de-a 64-a ediţia a Festivalului de la Cannes (11-22 mai), au anunţat joi organizatorii acestei prestigioase manifestaţii, care au ales pentru a treia oară în ultimii patru ani să facă apel la un american pentru această poziţie, informează AFP.

    Actorul va fi al treilea american din ultimii patru ani care va prezida juriul la Cannes, după regizorul Tim Burton în 2010 şi actorul şi regizorul Sean Penn în 2008. În 2009, actriţa franceză Isabelle Huppert a fost cea care a deţinut acest rol.

    Robert de Niro a ‘intrat în istoria Festivalului de la Cannes de la prima sa apariţie, cu ‘Taxi Driver’ (regizat de Martin Scorsese), care a câştigat Palme d’Or’ în 1976, au subliniat Gilles Jacob şi Thierry Fremaux, preşedintele şi, respectiv, delegatul general al festivalului. „Dotat cu o plasicitate de cameleon, el şi-a creat personajele fără a se şti dacă el ia măsura rolului sau rolul se adaptează măsurilor sale”, au adăugat cei doi.

    Copil de artişti, Robert De Niro a crescut la New York, oraş unde s-a născut în 1943 şi de care rămâne profund îndrăgostit. După ce a fost descoperit în filme ca ‘Mean Streets’ (1973), de Martin Scorsese, sau ‘Naşul 2’ (1974), de Francis Ford Coppola, pentru care a obţinut Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar, Robert De Niro a fost propulsat la rangul de star mondial de interpretarea din ‘Taxi Driver’ (1976), în care juca un şofer de taxi dezechilibrat psihic.

    Cunoscut pentru angajamentul său extraordinar în roluri, el s-a îngrăşat 30 de kg pentru a-l interpreta pe boxerul Jake LaMotta în ‘Raging Bull’ (1980), în regia lui Martin Scorsese, rol pentru care a obţinut în 1980 Oscarul pentru cel mai bun actor.

    555 X 222 POSADA 2

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 POSADA 3