930 x122 grota rece

    TheCyMen

    The Company Men

    Protagoniştii sunt aici Ben Affleck manager financiar al o mare firma industrială de sisteme de transport, Chris Cooper manager al divizei navale şi Tommy Lee Cooper şeful divizei de transporturi şi adjunct al directorului general.

    Fluşturaticul Affleck este dat afară primul în scopul eficientizării firmei. El abordează la început cu iresponsabilitate şi tupeu eventualele oferte de job. Pierde pe rând abonamentul la golf, Porscheul şi vila luxoasă în care trăia cu soţia şi copii. Norocul lui este susţinerea necondiţionată a soţiei şi ajunge în cele din urmă să muncească pentru Kevin Kostner,  fratele soţiei care are o mică firmă de recondiţionări de locuinţe. Munca este grea şi necalificată dar câştigă nişte bani.

    Chris Cooper, om în pragul pensiei este disperat pentru că trebuie să finanţeze studiile universitare ale copiilor şi alege să se sinucidă.

    Tommy Lee Jones, ultimul restructurat, este dat afară de experta în HR Maria Bello, care îi este pe deasupra şi amantă. El  îşi părăseşte soţia stabilindu-se la această controversată persoană. El este însă un om bogat şi se gândeşte la un nou start şi cumpără unul din şantierele navale abandonat de fosta lui firmă, la care îl reangajează cu salariul la jumătate pe Ben Affleck.

    Este în filmul acesta multă neputinţă şi pesimism chiar dacă în final apare luminiţa de la capătul tunelului. Acesta în timp ce directorul general al firmei   obţine venituri neruşinat de mari prin aceste restructurări care nu ţin de factorul uman.

    Ori acesta este mesajul filmului chiar în cel mai dur capitalism finalmente omul contează.

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90