NOR CURIER 930X122

    The-Kings-Speech-Online-Poster

    The King’s Speech – marele castigator la BAFTA 2011

    Filmul „The King’s Speech/ Discursul regelui” a fost marele castigator la gala premiilor Academiei de Film si Televiziune Britanice (BAFTA), obtinand sapte trofee, printre care cele pentru Cel mai bun film si Cel mai bun film britanic.

    Filmul in care Colin Firth interpreteaza rolul regelui George al VI-lea al Marii Britanii a fost nominalizat la 14 categorii la gala premiilor Academiei de Film si Televiziune Britanice (BAFTA) si a castigat sapte premii.

     

    In afara de Cel mai bun film si Cel mai bun film britanic, „The King’s Speech” a obtinut trofee BAFTA pentru Cel mai bun scenariu original, Cei mai buni actori in rol secundar – Helena Bonham Carter si Geoffrey Rush, dar si pentru Cea mai buna coloana sonora, semnata de Alexandre Desplat. Castigatorii categoriilor Cel mai bun rol principal masculin, respectiv Cel mai bun rol principal feminin, nu au constituit o surpriza – Colin Firth si Natalie Portman. Ambii au fost recompensati recent cu cate un Glob de Aur si sunt considerati mari favoriti la premiile Oscar, care vor fi decernate pe 27 februarie 2011.

    Drama „Black Swan”, care primise 12 nominalizari, a obtinut un singur premiu, in timp ce thrillerul SF „Inceputul/ Inception”, care a primit noua nominalizari, a obtinut doar trei premii, la categorii tehnice. Lungmetrajul „127 Hours”, de Danny Boyle, nominalizat la opt categorii, nu a obtinut niciun premiu, iar „Adevaratul curaj/ True Grit” al fratilor Joel si Ethan Coen, nominalizat tot la opt categorii, a plecat acasa doar cu trofeul pentru Cea mai buna imagine.

    Filmul „Reteaua de socializare/ The Social Network” – in care cineastul David Fincher prezinta etapele crearii celei mai importante platforme de socializare, avandu-l ca personaj central pe fondatorul acesteia, Mark Zuckerberg, nominalizat la sase categorii, a primit trei trofee BAFTA, printre care cel pentru Cel mai bun regizor.

    Sursa: femeia.ro

    555×222 grota rece

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3