930 x122 grota rece

    twelve_movie02-550x366

    Twelve

    Filmul lui Joel Schumacher are ca subiect ravagiile produse de droguri. Filmul se petrece în cercurile adolescenţilor din Mid Town Manhattan, care fac parte din elita newyorkeză, upper middle class. Filmul îl are ca personaj central pe White Mike un tânăr afectat profund de moartea mamei, care îl face traficant de doguri, fără a fi un consumator. Interpretul personajului este actorul Chace Crawford, căruia îi prevăd un viitor dacă va şti să-şi managerieze succesul, un nou Robert Redford. Filmul are în centru drogul care dă numele filmului şi care provoacă o dependenţă instantanee, fapt ce conduce la drame teribile, vărul lui White Mike fiind ucis de traficantul Lionel (interpretat de 50 cents).

    Finalul filmului este apocaliptic. O frumoasă tânără, Sara, sărbătoreşte împlinirea a 18 ani în casa fraţilor Chris (interpretat de fratele cel mai mic a lui Macalay Culkin,  Rory) şi Claude. Acesta din urmă este respins de familie şi trimis elev la şcoala militară, de unde fuge, devine un drogat dezaxat, aflat la marginea nebuniei. Petrecerea se transformă în coşmar, Claude punând mâna pe revolver şi împuşcând la îmtâmplare pe petrecăreţi, una din victime fiind chiar sărbătorita Sara. Altă victimă  este Lionel, aici regizorul forţează rolul său de demiurg, pedeapsa fiindu-i meritată. Este rănit şi White Mike într-o altercaţie anterioară cu Lionel, împuşcat cu pistolul vărului său pe care traficantul îl confiscase şi-l omorâse. Claude sfârşeşte împuşcat de poliţie.

    Singurul personaj luminos este Molly cea îndrăgostită de White Mike, neştiiind că acesta a devenit un traficant de droguri. După ce află îl avertizează că o face doar din dorinţa de a-i domina pe ceilalţi.

    Filmul intrigă pentru că toate personajele sunt tineri destinaţi unor cariere strălucite, mai toţi dorind să urmeze universităţi de top americane, dar care pun totul în balanţă prin folosirea necugetată a droguriileor.  Opinia regizorului este făcută din off, prin gura povestitorului interpretat de Kiefer Sutherland.

    Este un film interesant care merită văzut.

     

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    NOR EXPRES 570×90