EcoMoto 930×122

Carol I – in curand la cinema

afis-carol-1Vara anului 1914. La 75 de ani, Regele Carol I, întemeietorul României moderne, trăieşte retras în Castelul Peleş. O are alături pe Regina Elisabeta, soţie devotată şi prietenă de suflet.

Monarhul înfruntă cu sobrietate suferinţele fizice ale bătrâneţii. Însă acestea nu sunt nimic pe lângă frământările sale morale. Carol I este într-o poziţie dificilă: onoarea şi rădăcinile de familie îi dictează să intre în război alături de Germania şi Austro-Ungaria; dar opinia publica cere ca ţara să rămână în neutralitate.

Bătrânul rege îşi joacă ultima carte în Consiliul de Coroana. El încerca să îi convingă pe reprezentanţii poporului să voteze pentru intrarea în război de partea Puterilor Centrale.

Sergiu Nicolaescu s-a angajat intr-o noua reconstituire istorica in care si-a asigurat rolul principal: „Carol I”, o docu-drama (film artistic si decupaj din arhive), despre ultimele zile din viata monarhului. Filmarile s-au desfasurat la Castelul Peles si Cotroceni.

 

vezi trailer:

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90