930×122 CAPRA 5

fructe

10 alimente care ajuta la slabit

Pe langa mult sport si mancare saraca in calorii, nutritionistii sustin ca exista un numar de alimente care accelereaza arderea grasimilor si ne ajuta sa slabim. Iata de ce va prezentam in cele ce urmeaza cateva din cele mai bune alimente pentru o dieta sanatoasa si care ajuta la slabit.

Iata 10 dintre cele mai eficiente, potrivit eva.ro.
1. Scortisoara
Potrivit studiilor recente, consumul de scortisoara are un efect de stabilizator asupra nivelului de zahar din sange. Aceasta proprietate poate reduce apetitul, mai ales la persoanele cu diabet tip 2.

2. Ardeii iuti
Specialistii sustin ca ardeiul iute accelereaza metabolismului, arde caloriile si suprima apetitul. Eficienta acestuia este data de o substanta numita capsaicina.

3. Ceaiul verde
Studiile efectuate in laborator pe cobai arata ca ceaiul verde blocheaza asimilarea grasimilor si previne luarea in greutate.

4. Grepfrutul
Desi parerile legate despre proprietatile de ardere a grasimilor sunt impartite, grepfrutul este o sursa bogata de fibre, fapt ce creste senzatia de satietate. Consumul unui fruct inainte masa te va ajuta sa mananci mai putin.

5. Pepenele rosu
Fructele si legumele cu un continut ridicat de apa dau satietate si lasa mai putin loc pentru alte alimente in stomac. Pepenele rosu este sarac in calorii si o sursa bogata de antioxidanti precum licopenul si vitamine A si C.

6. Merele
Datorita continutului ridicat de apa, merele sunt foarte satioase si te ajuta sa mananci mai putin. Cercetatorii sustin ca femeile care consuma 3 mere zilnic, reusesc sa slabeasca mai usor, cu pana la 40% mai mult fata de cele care nu au acest obicei alimentar.

7. Perele
Sunt surse bogate de fibre, vitamina A, B1, B2, C, K, potasiu, magneziu, sodiu, calciu, fier, fosfor, cupru, iod si aduc numeroase beneficii pentru sanatate. Potrivit specialistilor, perele reprezinta desertul ideal pentru persoanele care si-au propus sa scape de cateva kilograme.

8. Strugurii
Cu un continut sarac in calorii si bogati in vitamine, strugurii te pot ajuta daca iti doresti sa slabesti cateva kilograme. Include-i in dieta ta zilnica pentru a reduce apetitul.

9. Ouale
Nu le evita la micul dejun pentru a te asigura ca vei manca mai putin in cursul zilei. Pe langa faptul ca sunt satioase, ouale sunt si sarace in calorii.

10. Cafeaua
Vesti bune pentru marii consumatori de cafea: cercetatorii au descoperit ca prin consumul de cafeina, care se gaseste in cafea, ceai, se actioneaza ca un stimulent asupra organismului, determinand o ardere mai rapida a caloriilor provenite din grasimi.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA