930 x122 grota rece

CAFEA

7 minuni pe care le face cafeaua

Vreți să vă feriți de diabet, gută, să aveți un moral puternic, iar șeful să vă remarce calitățile intelectuale și rapiditatea cu care rezolvați proiectele? Transformați orice zi într-o sărbătoare cu ajutorul cafelei!

Iată cele șapte minuni pe care le face cafeaua consumată moderat, potrivit Roger Cook, directorul Centrului European despre Știința cafelei(CoSIC), citat de danikautomate.ro:

1. BUNĂ PENTRU DIGESTIE. Cafeaua stimulează secreția gastrică și evacuarea rapidă a toxinelor acumulate în tubul digestiv, 150 de ml. de cafea fiind cu 60% mai eficiente decât un pahar cu apă sau un prânz de 1.000 de calorii.

2.FARA RISCURI PENTRU INIMĂ. Antioxidanții conținuți, de patru ori mai mulți decât în ceaiul verde, combat colesterolul rău, adică grăsimile care se depun pe pereții vaselor de sânge și duc la apariția infarctului sau a accidentelor cerebrale.

3.VĂ SCAPĂ DE MIGRENE. Multe medicamente pentru această boală conțin cofeină, deoarece aceasta dilată venele din creier și astfel circulația sângelui se îmbunătățește instantaneu.

4. MĂREȘTE VIGILENȚA. Nimic nu înlătură mai bine oboseala decat o ceașcă de cafea. Și condusul mașinii devine mult mai sigur, mai ales pe timp de noapte, deoarece cafeaua este singura care combate instalarea somnului.

5. VĂ PROTEJEAZĂ CONTRA DIABETULUI. Deși există ideea preconcepută că ar duce la apariția diabetului, 15 studii efectuate din 2006 încoace demonstrează efectul contrar: cafeaua ne ferește de diabetul de tip 2, cel care nu necesită administrarea zilnică de insulină injectabilă, glicemia crescută putând fi ținută în frâu cu ajutorul alimentației și regimului de viață.

6.UITAȚI DE GUTĂ. Cea mai comună formă de artrită inflamatoare, guta, deformează în timp încheieturile mâinilor, făcând uneori imposibilă folosirea acestora. Consumul regulat de cafea, timp îndelungat, duce la micșorarea nivelului de acid uric, cauza producerii bolii, arată un studiu efectuat pe 45.000 de bărbați.

7. NU VĂ TEMEȚI DE BĂTRÂNEȚE. Cu ajutorul ei putem îmbătrâni frumos, ultimile studii arătând că licoarea magică joacă un rol protector asupra celulelor creierului, faimoșii neuroni care, odată distruși, nu se mai refac. Suntem astfel feriți, la bătrânețe, de pierderea totală a memoriei, frecvența la cei 10% dintre bătrâni care sufera de Alzheimer.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90