930×122 CAPRA 5

pahar_vin

Ca sa scapi de mahmureala!

Odata cu apropierea Sarbatorilor de iarna, specialistii britanici in lifestyle si medicii de la o clinica din comitatul Dorset au alcatuit un ghid cu sfaturi utile pentru a combate mahmureala dupa o petrecere. Una dintre cauzele principale care contribuie la aparitia mahmurelii este deshidratarea – alcoolul blocheaza sinteza hormonului vasopresin, care ajuta organismul sa retina apa la nivel celular.

In plus, acesta este si motivul pentru care urinezi mai des atunci cand consumi alcool.

• Evita sucul de portocale (aciditatea lui dauneaza stomacului), cafeaua si bauturile cu cofeina. Acestea nu fac decat sa te deshidrateze si mai mult.

• Mananca pasat de ovaz sau paine integrala, deoarece aceste alimente ajuta organismul sa produca o cantitate constanta de energie pentru mai multe ore si contribuie la revenirea la un nivel normal a concentratiei de zahar din sange. Bananele elibereaza si ele o cantitate mare de energie.

• Inainte de a merge la culcare sau de a face o plimbare pe jos, bea un pahar cu apa in care ai presarat o cantitate mica de Dioralyte (un praf antidiareic) sau un medicament din aceeasi gama.

Alcoolul creeaza o crestere a concentratiei zaharului din sange, iar organismul reactioneaza sintetizand mai multa insulina. Insulina scade concentratia zaharului din sange, cauzand in unele cazuri dureri de cap, pierderea echilibrului si declanseaza senzatia de foame.

Dioralyte readuce concentratiile de zahar, saruri si minerale din sange la un nivel normal.

• Unii oameni tanjesc la prajeli dupa o petrecere, insa grasimile, atunci cand sunt in cantitate mare, pot irita stomacul. Un sandvis cu sunca ar putea fi util in acest caz, deoarece combina proteinele din sunca si glucoza din paine. Se recomanda sa frigi sunca pe gratar in loc sa o prajesti – astfel vei reusi sa mentii cantitatea de ulei consumata la un nivel minim.

• Ia paracetamol pentru a alunga mahmureala si indispozitia. Evita insa ibuprofenul si aspirina, care, desi alunga migrenele, pot cauza greata si indigestie. Sursa: www.mediafax.ro.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90