930 x122 grota rece

    Painea-feliata

    Cancer in pachetul de paine?

    In urma nu cu foarte mult timp, senatorul de Arges al PSD Serban Valeca atragea atentia chiar in Parlament in legatura cu asa-numitul „Codex Alimentarius” pe care Romania ar fi obligata de tarile mai puternice sa il implementeze. Iata ca sunt semnale ca acest cod a fost pus in aplicare si pe piata din Arges este deja paine care contine una din substantele prevazute de acesta.

    Este vorba de un cod privind folosirea unor substante care sa ajute combaterea daunatorilor, dar si sa forteze plantele sa creasca mai repede. Una dintre substante, sustinea Valeca si sustin acum si activitistii ecologisti, ar fi cancerigena. Ei bine, substanta cu pricina deja se afla…la vanzare si in Arges, facand parte din compozitia painii produsa de o firma cunoscuta de pe piata.

    „Pe pachetele de paine Titan scrie deja cã painea este fabricatã conform Codex Alimentarius. Am citit cu ochii mei. Romania va experimenta pe populatie produsul cancerigen initium. Experimentul „Codex Alimentarius” incepe cu Romania. De la 31 decembrie 2009, Guvernul Boc a fost obligat de UE sã inceapa implementarea „Codexului”, alãturi de alte 165 de state semnatare (95% din populatia planetei).

    „Codex Alimentarius” este un pachet de norme dupã care se vor alimenta populatiile tarilor semnatare. Acesta porneste de la principiul ca Terra nu mai poate hrani pe toata lumea natural, ca atare se va trece la hrana artificiala, din produse chimice, cea modificata genetic etc. (…) Romania este prima  tara din lume care va folosi in agricultura un compus chimic pe baza de initium, un ingredient activ din noua clasa a substantelor chimice impuse de „Codex Alimentarius”.

    Produsele vor fi furnizate de compania germana BASF si vor fi folosite pentru culturile de struguri, cartofi, rosii, castraveti si ceapa. Folosirea produselor cu initium sporeste cu pana la 65% rata riscului de cancer de colon, substanta care intra rapid in combinatii chimice, devenind reziduala in organism”, se arata in comunicari ale celor care combat folosirea initium.

    Avand in vedere cele de mai sus, ne-am adresat conducerii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Arges (DSVSA) pentru a afla pozitia oficiala cu privire la acest aspect. „Sunt unele ingrediente care folosite pe termen lung pot da efecte negative. Dar cele din „Codex Alimentarium” au toate avizele luate, nu cred ca isi permite cineva sa introduca in consum substante periculoase pentru om.

    „Codexul” contine date fundamentate stiintific. Totusi, niciodata nu se pot anticipa efectele pe termen lung. De exemplu, in urma cu mai multi ani era in voga un tratament minune pentru ulcer, Tagamet. Dar dupa vreo 3 ani s-a dovedit ca este cancerigen, asa ca a fost sistata productia. La fel cu antibioticele.

    Cand au aparut, se spunea ca daca nu fac bine, rau nu fac in niciun caz. Acum este dovedit ca supradozele, folosirea dupa ureche a acestora poate fi periculoasa pentru sanatatea omului”, ne-a declarat doctorul Ion Falca de la DSVSA Arges.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3