New Profesional Consult 930 x 122

varice

Cum scapi de varice

Telangiectaziile nu pot fi îndepărtate chirurgical. Uneori ele dispar odată cu înlăturarea venelor varicoase mai mari, care le furnizau sânge. Cele care rămân pot fi tratate prin „scleroterapie”. Această presupune injectarea unei soluţii cu ajutorul unui ac fin direct în venă.

 

Soluţia irită învelişul venos, care se umflă, iar sângele se încheagă. Ulterior vena se transformă în ţesut cicatricial care devine aproape invizibil. Unii medici folosesc scleroterapia şi pentru tratarea varicelor.

 

Substanţele cele mai folosite sunt soluţii saline hipertonice. După injectarea soluţiei, pe ţesuturile din jurul venei sunt aplicate bandaje compresive timp de câteva zile, pentru a facilita apropierea pereţilor venoşi.

Pacienţii trataţi pentru varice la picioare trebuie să respecte un program zilnic de mers pe jos care forţează sângele să circule prin alte vene şi este prevenită formarea cheagurilor.

Aceste metode şi altele derivate sunt folosite încă din anii 1920. În cele mai multe cazuri sunt necesare mai multe şedinţe terapeutice.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3