New Profesional Consult 930 x 122

fitness2

Cum te mentii in forma: sala sau fitness acasa

O silueta frumoasa presupune dieta stricta, mult sport si o viata echilibrata. Atunci cand este vorba de sport, cele mai multe femei opteaza pentru o sala de fitness, unde, sub indrumarea unui antrenor, se mentin in forma. Altele insa aleg sa isi faca programul zilnic de exercitii acasa, sau in fata televizorului, apeland la programe specializate. De unde stim care este cea mai buna solutie pentru o silueta de invidiat?

Fitness-ul de acasa

Femeile care opteaza pentru exercitiile fizice realizate in fata televizorului au nevoie de multa vointa si determinare pentru a putea respecta un program fix.

Astfel, potrivit instructorilor, rezultatele exercitiilor se pot vedea intr-un timp scurt doar daca este respectat un program fix, dupa sfatul unei persoane specializate.

Un instructor personal poate recomanda atat ritmul in care se vor desfasura exercitiile, cat si tipul acestora, in functie de dorintele persoanei in cauza. Avantajele fitness-ului de acasa tin de aspectul financiar si de confortul oferit.

Alegerea acestei solutii de intretinere presupune si minime dotari in aparatura specializata, precum si folosirea corecta a acestora, in etape de lucru. Instructorii au recomandat alegerea de aparate potrivte pentru varsta si nivelul la care se vor realiza antrenamentele.

Principalul dezavantaj al fitness-ului de acasa il reprezinta comoditatea. Potrivit studiilor in domeniu, cele mai multe persoane care opteaza pentru un astfel de antrenamet nu respecta programul de exercitii, iar rezultatele sunt de cele mai multe ori sub asteptari.

Fitness-ul la sala

Avantajul major al acestui tip de antrenament consta in personalul autorizat al fiecarei sali, care poate oferi informatii despre tipul de antrenament potrivit fiecarei persoane. Tot instructorul va oferi informatii si despre dublarea exercitiilor fizice cu o dieta, prescrisa de un nutritionist.

In functie de dieta alimentara, personalul specializat al salilor de fitness va recomanda exercitiile potrivite si programul care trebuie urmat pentru obtinerea de rezultate optime.

Un alt avantaj al exercitiilor realizate in locuri specializate il reprezinta sentimentul de incredere oferit, care joaca un rol foarte important in obtinerea de rezultate.In functie de greutatea pe care o persoana doreste sa o piarda, instructorul personal va impune atat ritmul, cat si volumul de efort zilnic care trebuie depus.

Sursa: Ziare.com

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3