EcoMoto 930×122

fertilizare-in-vitro

Fertilizarea in vitro, decontata

In premiera in Romania, va fi implementat subprogramul de fertilizare in vitro si embriotransfer in cadrul caruia se vor asigura fondurile necesare realizarii procedurilor de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile. Argesenii care acum nu pot face copii, dar care indeplinesc si anumite conditii, vor putea apela la acest program.

Astfel, cuplurile casatorite sau aflate intr-o relatie stabila de cel putin un an isi vor putea deconta cheltuielile cu proceduri FIV, ce pot ajunge si la 4-5.000 de euro.

Prin Hotarare de Guvern, in perioada 2011- 2012, Ministerul Sanatatii va implementa programe nationale de sanatate, multianuale, ce vizeaza reducerea incidentei cancerului in Romania, fertilizarea in vitro si alte programe de protectie a sanatatii publice.

Vor avea prioritate la fertilizare in vitro cuplurile care sunt la primul tratament de acest fel, care sufera de infertilitate de cel putin trei ani, dar care nu au alte probleme medicale. Dintre criteriile de excludere, este mentionata obezitatea, dar si cuplurile in care unul dintre parteneri a recurs la fertilizare voluntara.

In Romania va fi decontata o singura procedura de fertilizare in vitro per cuplu, iar viitorii parinti trebuie sa aiba varste cuprinse intre 25 si 40 de ani.

In Romania, 30% dintre femeile de peste 35 de ani sunt infertile, procentul ajungand la 50% in cazul femeilor de peste 40 de ani.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3