NOR CURIER 930X122

    soia

    Infertilitatea, asociata cu vegetarienii si consumul de soia

    Tot ceea ce mancam ne influenteaza in mod semnificativ viata. Exista si o vorba, spune-mi ce mananci ca sa iti spun cine esti. Sunt, astfel, multe persoane care s-au axat pe un regim vegetarian, fara sa stie care sunt si riscurile. Unul dintre acestea este…infertilitatea !

    Astfel, vegetarienii si amatorii de soia au probleme cu fertilitatea! Ei trebuie sa diversifice meniul zilnic daca vor sa mai aiba urmasi sau, de ce nu, sa introduca o astfel de alimentatie in viata lor de abia dupa ce au facut copii, arata unele studii.

    Vegetarienii, in special cei care consuma multa soia si derivate ale ei, ar trebui sa-si schimbe regimul alimentar daca vor sa aiba copii.

    Un studiu recent arata ca fertilitatea barbatilor poate fi afectata de consumul exagerat de soia si al produselor derivate din aceasta.

    Barbatii vegetarieni, in special, care prefera proteinele din soia, trebuie sa se mai gandeasca un pic daca vor sa faca un copil. Chiar si consumul moderat al unor produse pe baza de soia ii poate afecta, prin scaderea calitatii si cantitatii spermatozoizilor.

    De vina se pare ca sunt isoflavonii, care influenteaza in cazul femeilor, productia de estrogen. In sprijinul acestei teorii vin testele pe animale, care au evidentiat legatura intre isoflavoni si infertilitate.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    EcoMoto 570×90