Donaris 930 x 122

    legume

    Legumele, bune pentru muschi

    Un studiu recent arata inca o data ca legumele sunt un adevarat dar de la Dumnezeu. Studiul arata ca nitratii din spanac, de exemplu, imbunatatesc functionarea muschilor, scrie site-ul femina.ch. Iata, asadar, un motiv in plus pentru ca legumele sa nu lipseasca din dieta oricui.

    « Oamenii de stiinta au dat unor persoane sanatoase doze mici de nitrat neorganic trei zile, masurand cantitatea de oxigen absorbita in timp ce pedalau pe biciclete statice. Cercetatorii nu recomanda consumul unor suplimente alimentare cu nitrat, dar au descoperit o legatura interesanta intre nitrati si cresterea eficientei mitocondriilor, care fac celulele sa functioneze.

    ‘Este vorba despre o cantitate de nitrat echivalenta cu cea care se gaseste in doua-trei sfecle rosii sau o portie de spanac’, spune Eddie Weitzberg de la Institutul suedez Karolinska. ‘Stim ca regimurile bogate in fructe si legume permit prevenirea bolilor cardiovasculare si a diabetului, dar nu stim exact care sunt substantele active care fac posibil acest lucru’, adauga el. ‘Studiul arata ca nitratul neorganic ar putea fi la originea acestui fenomen’, spune cercetatorul.

    Valoarea nutritionala a nitratilor nu fusese studiata pana de curand. Se sugera chiar ca ar fi toxici. Un studiu recent arata ca nitratii din sucul de sfecla imbunatatesc circulatia sangelui spre creier, permitandu-i sa ramana activ si putand reduce, prin urmare, efectele dementei senile. Potrivit cercetatorilor, ar fi suficient consumul a 473 ml de suc de sfecla pe zi.

    Concentratii mari de nitrati se gasesc in salata verde, varza, spanac, sfecla, ceapa verde, ridichi », scrie Financiarul.

    555 X 222 CAPRA

    Comentarii

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    570 X 90 CAPRA 3