New Profesional Consult 930 x 122

smartphone

Smartphone anti-dioxina si napolitana cu zero calorii

Poate fi posibila o aplicatie smartphone care identifica oul contaminat cu dioxina? Poate fi posibil sa mananci o napolitana sau mai multe fara sa te gandesti cate grame in plus iei la fiecare muscatura? Ei bine, da. Acestea sunt doua din cele mai noi si mai tari inventii care ajuta la o dieta sanatoasa. Astfel, o companie germana a lansat o aplicatie care permite introducerea codului unui ou intr-un dispozitiv smartphone pentru a se afla daca este contaminat cu dioxina.

„Scrieti in telefon seria oului si veti afla daca face sau nu parte din lotul contaminat”, a declarat un director din cadrul companiei, Martin Scherer, potrivit Mediafax.

Autoritatile germane au publicat seriile produselor care provin din fermele unde exista suspiciuni de contaminare, precizeaza Scherer. Dispozitivul va stabili si daca produsul este sau nu ecologic.

Pe de alta parte, cercetatoarea poloneza Joanna Harasym a brevetat un sortiment de napolitana din seminte de hrisca despre care afirma ca are zero calorii, nu contine gluten, dar este bogata in antioxidanti.

Noul sortiment de napolitana ii poate ajuta pe oameni sa isi controleze mai usor greutatea, iar diabeticii vor putea sa aprecieze la randul lor noul produs, ca si persoanele care nu tolereaza glutenul, deoarece aceste napolitane de culoarea ciocolatei si cu aroma de alune „nu contin gluten si nu cauzeaza o crestere a glicemiei”, a declarat cercetatoarea, profesor la Universitatea economica din Wroclaw, potrivit Mediafax.

Denumita „graul negru”, hrisca nu este o cereala, asa cum este graul sau orzul. Semintele plantei sunt bogate in proteine, acizi aminati, fibre solubile si compusi antioxidanti.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90