930 x122 grota rece

test

Test eficient de depistare a cancerului

A aparut un nou test care detecteaza cancerul. Testul este foarte efficient si ajuta la diagnosticarea precoce a teribilei maladii, ceea ce ajuta foarte mult la tratarea sa.

Un test de sange care poate depista chiar si o singura celula canceroasa din miliarde de celule sanatoase este pe punctul de a fi lansat pe piata de cercetatorii din Boston (SUA).

Testul foloseste un microcip acoperit cu 78.000 de „picioruse” minuscule. Acestea sunt captusite cu anticorpi care se ataseaza de celulele canceroase. Cand sangele interactioneaza cu cipul, celulele canceroase pun în miscare piciorusele ca un automat cu bile.

Celulele canceroase se ataseaza de cip, iar „petele” ramase ofera cercetatorilor posibilitatea sa le numere si sa le studieze.

Un astfel de test care sa depisteze tumorile ofera, de asemenea, cheia tratamentului în cazul cancerelor, în special al celor de colon, san, prostata si plamani.

„Testul functioneaza precum o biopsie lichida, nedureroasa, non-invaziva. Mai mult, e o alternativa la radiografii, ecografii si tomografii, pentru monitorizarea evolutiei bolnavilor de cancer”, subliniaza Daniel Haber, seful unuia dintre centrele oncologice care urmeaza sa testeze produsul.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA