New Profesional Consult 930 x 122

mere

Top 10 alimente care ajuta in cure de slabit

Ai inceput dieta, iar numaratul caloriilor a devenit obiectivul principal. Gustarile, alese corect, pot deveni un real ajutor in dieta. Te ajuta sa controlezi senzatia de foame, sa mananci mai putin la masa si sa iti pastrezi energia. Fructele, legumele, cerealele, sunt gustari sanatoase care ofera organismului nutrientii necesari si sunt sarace in calorii.
Iata cateva exemple de gustari sanatoase si sub 100 de calorii. 1. Un ou fiert si un morcov = 100 calorii. Ouale si morcovii sunt surse bogate in luteina si vitamina A, recomandate pentru sanatatea ochilor.

2. O para si o feliuta de branza = 100 calorii. Datorita continutului bogat de fibre solubile, perele sunt foarte satioase, reducand pofta de mancare. Pe langa faptul ca te ajuta sa slabesti, consumul de pere aduce si numeroase beneficii pentru sanatate. 
3. O banana (marime medie) = 90 calorii. Bananele sunt surse importante de vitamina B6, vitamina C, potasiu, magneziu si fibre. Sunt recomandate in combaterea depresiei, anemiei, afectiunilor intestinale. In plus, ajuta la asimilarea calciului si protejeaza oasele.

4. Un mar = 50 calorii. Merele sunt foarte satioase si te ajuta sa mananci mai putin. Cercetatorii sustin ca femeile care consuma 3 mere zilnic, reusesc sa slabeasca mai usor, cu pana la 40% mai mult fata de cele care nu au acest obicei alimentar. Studiile au dovedit ca un consum bogat de mere aduce numeroase beneficii. Merele sunt o sursa bogata in fibre, atat solubile cat si insolubile. Specialistii spun ca fibrele contribuie la scaderea nivelului de colesterol din sange si a riscul depunerii acestuia pe artere. Astfel, o dieta bogata in mere ajuta la prevenirea atacurile de inima.

5. Doua linguri de seminte de dovleac = 95 calorii. Semintele de dovleac fac parte dintre cele mai hranitoare seminte, bogate in carbohidrati, aminoacizi, acizi grasi nesaturati si vitamine C, D, E, K, B, calciu, potasiu. S-au dovedit eficiente in tratamentul depresiei, prevenirea osteoporozei si in combaterea parazitilor.

6. O bucata de turta dulce = 95 calorii. Turta dulce face parte dintre cele mai sanatoase si sarace in calorii gustari dulci.

7. O felie de paine integrala cu o lingurita de miere =  100 calorii. Mierea a fost folosita din cele mai vechi timpuri drept remediu pentru obezitate, raceala, boli de inima, indigestie sau acnee.

8. Un iaurt de 100 ml cu cereale integrale = 100 calorii. Cerealele integrale sunt sarace in calorii, dar bogate in nutrienti si fibre.

9. Un pahar cu suc de rosii = 70 calorii. Tomatele sunt surse bogate de licopen, antioxidant care protejeaza impotriva cancerului. Consumul regulat de rosii reduce nivelul de colesterol si zahar din sange.

10. Un iaurt cu fructe de padure = 100 calorii.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90